Menu Sluiten

Begeleidingen

NL Exceptioneel heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op het grensoverschrijdend aanbieden van haar diensten. De oprichting van zusterbedrijven in Duitsland (2017) en in Belgiƫ (2021) heeft dit proces een flinke boost gegeven.

Op het gebied van transportbegeleiding kunt u bij NL Exceptioneel terecht voor de begeleiding van exceptionele transporten zowel in Nederland als elders in Europa.

Als het gaat om de wetgeving omtrent transportbegeleiding hanteert elk Europees land haar eigen regels en procedures. Door de nauwe samenwerking met onze zusterbedrijven in Belgiƫ en Duitsland zijn wij erop gericht om elkaar te bij staan als het gaat om grensoverschrijdende transporten. In bepaalde gevallen kunnen onze medewerkers ook begeleiden in andere landen, zoals Frankrijk, Denemarken of Zwitserland. Daar waar wij zelf niet bevoegd zijn of niet in staat zijn om te begeleiden werken wij samen met lokale partners die kennis hebben van de regelgeving en het wegennetwerk aldaar.

Of er transportbegeleiding wordt voorgeschreven hangt in veel landen af van de transportafmetingen. Duitsland vormt hierop een uitzondering. In Duitsland wordt in de ontheffing voorgeschreven of er begeleiding benodigd is. Deze voorschriften kunnen per deelstaat verschillen. In Duitsland wordt er gewerkt met verschillende typen begeleidingsvoertuigen, namelijk BF2, BF3 en BF4. Ons zusterbedrijf in Duitsland beschikt over zowel BF2, BF3 als BF4 voertuigen en kan daarnaast HiPo (Hilfepolizei) en politiebegeleiding organiseren. Ook enkele Nederlandse NL Exceptioneel begeleiders zijn geschoold om in Duitsland te mogen begeleiden als BF2 of BF3.