Menu Sluiten

Ontheffingen

Voor het uitvoeren van transporten die groter of zwaarder zijn dan de wet toestaat is een ontheffing nodig. NL Exceptioneel is gespecialiseerd in het aanvragen van ontheffingen voor exceptioneel transport in tal van landen.

Ieder Europees land hanteert op het gebied van ontheffingen eigen regels en procedures. NL Exceptioneel heeft zich de afgelopen jaren meer en meer gespecialiseerd op het gebied van regelgeving in de verschillende Europese landen. Inmiddels verzorgen wij ontheffingen voor geheel Europa. In onder meer Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Denemarken verzorgen wij deze ontheffingen geheel in eigen beheer. Op het gebied van lokale regelgeving worden wij gesterkt door onze zusterbedrijven in België en Duitsland. In die landen waar onze eigen kennis, nog, niet toereikend is, werken wij samen met diverse agenten die thuis zijn in de procedures aldaar en in nauw contact staan met de lokale autoriteiten.

Door de expertise in alle Europese landen kunt u bij NL Exceptioneel terecht voor zowel lokale transporten in Europese landen als grensoverschrijdende transporten.

TÜV Gutachten en §70 StVZO

In verschillende Europese landen is onderliggende documentatie nodig voor het aanvragen van een ontheffing. Ook in Duitsland hebt u in veel gevallen onderliggende documentatie nodig om een ontheffing te kunnen aanvragen.

Wanneer het voertuig aan de wettelijk toegestane maximum afmetingen voldoet maar de lading te lang, te hoog of te breed is, dan is in Duitsland een ontheffing benodigd volgens §46 StVZO (Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung). Voor het aanvragen van een ontheffing volgens §46 StVZO is geen onderliggende documentatie nodig.

Wanneer een voertuig de toegestane maximummaten en/of -gewichten overschrijdt is zowel een ontheffing benodigd volgens §70 StVZO als een ontheffing volgens §29 StVZO.

Een §70 is een voertuigtoelating voor voertuigen of combinaties waarmee de wettelijke maximum afmetingen kunnen worden overschreden. De grondslag voor het verlenen van een §70 is een TÜV Gutachten. In een TÜV Gutachten staan de technische gegevens van de voertuigcombinatie. Vaak wordt een TÜV Gutachten verschaft bij de aankoop van een nieuwe oplegger.

Als u niet over §70, en/of TÜV Gutachten, beschikt, dan kunt u bij NL Exceptioneel terecht voor de aanvraag hiervan.